Бойко Борисов в Шумен: С Кирил и Алексей правихме манастир, а не правителство (ВИДЕО)

Не искам да съм с Денков на един билборд, срам ме е от това, заяви лидерът на ГЕРБ

Политика
18:59 - 28 Май 2024
13043
Бойко Борисов в Шумен: С Кирил и Алексей правихме манастир, а не правителство (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в предизборна среща със симпатизанти на партията в Шумен.Той бе приветстван с бурни аплодисменти от пълната зала. Заедно с него са водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков, Емил Радев и Делян Добрев.

"Светнете лампите, за да видят всички колко е пълна залата в Шумен. Не искам да съм с Денков на един билборд, срам ме е от това, това е антиреклама. Бойко не иска да пътува. Толкова съм се напътувал, че не искам да видя самолет. В пъти съм бил до камината в Белия дом. Няма висока сграда в Европа, където да не съм бил. Пътека съм направил до Лондон. Слабост и безизходица е да направиш билборд. Майка ми беше учителка и ми казваше: „Имената на глупците висят по стените“. Така и с този билборд", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ПП не излизаха от кабинетите. Аз не съм ходил там. С Кирил и Алексей правихме манастир, а не правителство, както говориха. Аз не съм ходил в нито един кабинет, но всички идваха в моя. Какво им направих. Извадих никому-неизвестен човек и го направих премиер, а той едно „Мерси“ не каза. Казва за нас с Пеевски "ония двамата". Кой си те, бе? За тебе сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние сме те направили премиер", не скри раздразнението си лидерът на ГЕРБ.

"Кирил Петков се бореше за премиер, не знам защо сега реши да го бута напред. Много моля да не се злоупотребява с нашите светли образи. Светът е в ужасно състояние. Безотговорно е България да остане пак без правителство. За тези 3 години разбрах колко е хубаво да си опозиция - седиш, нищо не правиш и само кусури намираш. Трябва да имаме отчетлива разлика. Едва тогава можем да правим обществен договор с хората. Ако нямаме над 80 депутата, няма как да направим правителство, няма да го направим", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Има две мантри, които нашите опоненти непрекъснато повтарят.  Първата е, че сме малка държава. Не мога да се съглася с това, че нищо не зависи от нас. Крайно време е да се разделим с комплексите за малоценност. Втората мантра е, че Брюксел ни диктува какво да правим. Истината е, че от нас зависят реформите, Брюксел просто ни вдига летвата. За нас са осигурени средства оттам, но до нас не стигат. Под 4 процента сме получили от европейските програми, от Плана за възстановяване още по-зле – 3 процента и половина. Хората, които дойдоха след нас, нищо не неправиха. Тези, които се обявиха за носители на промени, донесоха небивало политическо безвремие. В Брюксел станахме известни с богатия пудел. За тези хора съдебната реформа е как Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ, кой да стане главен прокурор, а Закона за личния фалит го съсипаха. Много направихме в европейския парламент. Трябва да сме силни и в Съвета, където се вземат решения, затова ни трябва силно правителството", призова евродепутатът Емил Радев.

"Докато пътувах насам, слушах дискусия по БНР за санкцията на ЦИК за билбордовоте. На въпроса какъв искате да бъдете вашия премиер, аз бих отговорил - лидерът на първата политическа сила. Зачудих се защо на борда е сложен Денков, тъй като не е добър. Можеха Кирил Петков, но явно не е бил в кастинга. ЦИК видя голямо нарушение в изборното законодателство от ПП. Законът забранява лошите търговски практики. Нашите политически колеги от ПП много държаха на регулаторите, може би, за да регурилат пазара с подвеждаща информация за бизнеса с пробиотици, за бизнеса с коли, с билети. Затова те подгряват обществото за тези похвати.  В предизборната кампания искат ясно да заявят, че ще бъдат опозиция, която опозиция цели да се провали съставянето на Народно събрание и да обвинят ГЕРБ за това. За това на тези избори нашата победа трябва да бъде безапелационна", посочи Росен Желязков

"Гледах сутринта Денков, очаквах да ми се развали настроението, но се получи обратното- развеселих се. Той каза, че хората не са успели да видят колко добре управляват защото не им стигнало времето. За 3 години се борят за трета политическа сила, защото вдигнаха инфлацията, повишиха цените на хранителните стоки. Знаете ли колко пари са усвоили от еврофондовете – между 1 и 3 процента по отделните програми. За сметка на това взеха десетки милиарди нови дългове. Похвалиха се със 7 милиарда инвестиции. Отворих статистиката и видях, че 90 процента са реинвестирана печалба от банки, телекоми, от „Лукоийл“.  Денков се жалвал, че няма пари за предизборна кампания. Проверих и установих, че най-скъпата кампания, която е правена, е тяхната – над милион и половина. Този, който ще им даде кеша, откъде го има? Коя фирма държи в каса толкова пари, освен ако не са от контрабанда?! Най-смешно ми стана когато го питаха кой е авторът на рекламата. Той свенливо каза, че не я е правил. Трябваше да прояви смелост и да каже, че рекламата е съгласувана с него и е позволил да го гримират. Дойде ми до гуша, ПП да са най-умните и красивите. Денков се намира за много красив и умен. Колкото и да се гримира, не заслужава да бъде премиер. Той прилича повече на анимационен герой – от филмчето за Том и Джери. Очаквам сега Денков да ме съди, защото не е анимационен герой. Сега Асен Василев ме съди за това, че съм казал, че е напълнял", каза от своя страна Делян Добрев.