Бойко маха Цветанов от парламента и като сътрудник

Премиерът се ядоса, че заместникът му щял да ходи в кулоарите

Политика
12:47 - 11 Април 2019
1870
Бойко маха Цветанов от парламента и като сътрудник

Глупост е това. Ако иска да ги съветва в парламента, може да си ги съветва и без договор, обяви премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че заместникът му Цветан Цветанов е станал нещатен сътрудник на новата шефка на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова.

Борисов обеща, че ще провери мотивите на Цветанов, но изрично обяви, че не смята постъпката му за правилна.

"Какво значи съветник? Не съм чул, че е консултант. Това не е влизане в парламента, там има десетки нещатни сътрудници. От вас чувам, ще го проверя, не знам за какво му е. Не може да напуснеш като шеф на парламентарна група и депутат, и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост", подчерта Борисов.

Попитан как ще коментира думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, с които намеква и за неговата оставка, премиерът посочи: "То кой ли не се упражнява по тази тема".

"Това е тежък труд, Валери Симеонов знае като вицепремиер колко време работеше, от 7.30 до 21.30-22.00 часа в Министерски съвет. От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри, в момента, в който се спра на него, на другия ден пристига и казва: "знаеш ли, че майка ми или баща ми, или кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по оня начин". От целия спектър политици, които в момента виждам в България, а и тези, които дават заявка да стават такива не знам за кой не може да се изкара, каквото и да било и да се интерпретира в зависимост от това коя агенция го прави", каза още Борисов. 

Премиерът обясни, че е чул за идеята президентът да назначава, а не парламента. "Направете един експеримент, направете така и дайте 3 часа на българските медии да го видят този човек. Ако удържи на проверката, съм готов на разговор, който и да е. Нека дадат предложения", каза Борисов.

"Другите партии виждате, те ги плюят, а те с чадър ходят. В ГЕРБ се подават оставки, всички тези хора и те имат семейства. Това е огромен стрес за всички. Хората с по-лабилна психика не могат да издържат на това напрежение. То е непрекъснато отвсякъде", добави премиерът.