Бойко от хеликоптера: Заради комунизма още догонваме Запада (ВИДЕА)

Премиерът кацна за Сърбия за откриването на магистрала „Европа“ от българската граница до Ниш

Политика
12:18 - 09 Ноември 2019 (обновена)
7569
Бойко от хеликоптера: Заради комунизма още догонваме Запада (ВИДЕА)

Комунизмът е оставил такава пропаст в Европа, че 30 години след историческото падане на Берлинската стена, източните държави и досега трудно догонваме западните. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук, докато лети с хеликоптер заедно с транспортния министър Росен Желязков в района на Драгоман на път за Сърбия.

Все още носим белезите му, все още имаме много работа, но посоката е вярна, допълва той. По думите му България е направила своя цивилизационен избор.

Борисов изразява убедеността си, че "трябва да отстояваме демокрацията и правото на свободен избор". Длъжни сме да не допускаме тоталитарните режими да ни разделят, посочва още Борисов в текста.

Бойко Борисов написа още:

Пътувам за Сърбия, където по покана на президента Вучич ще участвам в церемонията по откриване на магистралата от българската граница до Ниш. А това е нашият участък на строящата се АМ „Европа“, която е част от трансевропейския коридор номер 10, свързващ Лондон с Истанбул.

Тя включва три участъка с обща дължина 48 км – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман, от Драгоман до Сливница и от Сливница до Северната скоростна тангента на София. В момента се работи с бързи темпове в 17-километровия участък от Драгоман до Сливница, който трябва да е готов през 2021 г.

През този месец ще започнат строителните работи и в участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман с дължина 14,5 км. Третият участък от магистрала „Европа“ е от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента и е с обща дължина 16 км За него предстои да бъдат предприети действия по процедиране на изготвения парцеларен план с цел отчуждаване на терен.

Във видеото се чува още как премиерът казва:„Правим на сърбите достъп до пристанищата Варна и Бургас“.

Преди минути премиерът пристигна в западната ни съседка, къдет бе приет от своя колега Александър Вучич.