Бойко с добра новина: Открихме над 200 работни места в центъра на Bocsh (ВИДЕО)

Висококвалифицирани кадри се връщат от чужбина, доволен е премиерът

Новини
12:32 - 22 Октомври 2019
3942
Бойко с добра новина: Открихме над 200 работни места в центъра на Bocsh (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов взе участие в откриването на производствен завод за автомобилни светлини в Индустриалната зона край Пловдив. Той бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев, икономическия министър Емил Караниколов и турския посланик Хасан Улусой.   

„От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища. За това идват инвестиции. Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и ремонта на АМ "Хемус", инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода", изброи премиерът.

Борисов съобщи пред гостите на откриването добра новина.

„Да повдигна и нашето българско самочувствие, само преди седмица открихме над 200 работни места на Bocsh в София. Софтуерът на всички електрически автомобили ще се прави в България. Тук ще се измисля и дизайна на няколко модела автомобила. 60 млн. евро продукция - това са 120 млн. лв. за износ”, обясни премиерът.

И отбеляза, че всъщност най-важният процес е , че висококвалифицирани кадри започват да се връщат в България от чужбина.