Бойко се похвали с новина за кабинета

Мария Габриел и Николай Денков са много близо до решение, твърди бившият премиер

Политика
09:18 - 01 Юни 2023
8131
Бойко се похвали с новина за кабинета

"Мария Габриел и Денков водят преговорите, мисля, че са много близко до взимане на решение. Но докато всичко не договорят, нищо не е договорено." Това коментира в парламентарните кулоари лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се пошегува, че е време за "сутрешния брифинг" минути преди в НС да бие звънеца за началото на депутатския работен ден.

Още преди изборите казах, че единственото добро е експертно, широко правителство, ако стане - между първите две партии, каза още той.

Борисов подчерта, че "Промяната" "искат сами да си носят отговорност, включително с политически лица" по отношение на съставянето на правителството. "Ние и ДБ отговаряме на техните искания", заяви той многозначително на въпрос дали ГЕРБ ще предложат свои хора в бъдещия кабинет. Като "24 часа" писа, ДБ отказват да предлагат министри и искат изцяло експертен кабинет.

"Ако има одобрени експерти от по-широк спектър и те ги приемат, това е тяхно право. Хубаво е и другите партии да предложат, много тежко е времето. Трябва да се вземат страшно важни решения. Не е по силите на една партия, но те имат високо самочувствие", добави още Борисов малко след като акад. Николай Денков призна, че Мария Габриел е предложила експерти за допълване на проектокабинета му.

Във връзка със свидетелските показания на манекенката Ивайла Бакалова по повод "Барселонагейт" лидерът на ГЕРБ настоя, че не я познава. Той се ядоса, че всеки ден медиите се занимавали само с Бойко Борисов. "Оставете ме бе, 2 г. не сме на власт. Нямате ли си друга фигура", гневен бе Борисов. И попита как някой може да знае някой нещо за него като не се познават. Поне футбол да бяхме играли заедно, каза той преди да се оттегли от медиите и да влезе в пленарната зала.