Бойко: Ще умра в къщата в Банкя, след мандата давам път на младите

Цецо си заложи главата - срещу "Хизбулла" и "Наглите", но с този апартамент заличи всичко, ядосва се премиерът

Политика
21:18 - 03 Май 2019 (обновена)
7737
Бойко: Ще умра в къщата в Банкя, след мандата давам път на младите

Бойко Борисов няма да подаде оставка, ако ГЕРБ загуби евроизборите.

„Не”. Така красноречиво отговори премиерът на въпрос на водещия на "Панорама" по БНТ ще хвърли ли кърпата, ако изгуби евровота. "Просто от другата страна няма нищо", аргументира се той.

„Аз съм се родил в тая къща в Банкя, там ще умра. Няма да ме видите в друго жилище и след като изляза от политиката. На президентските вили правят ремонти, аз в резиденцията не съм позволил за 1 лев ремонт да направят", отсече министър-председателят.

"Направил си къща с асансьор. Тези преди нас са имали цели сгради с асансьори - тези, които са приватизирали. За един апартамент с асансьор или за една къща в Сандански, на фона на това, което са приватизирали", изтъкна Борисов.

Каквото съм изградил, другите не могат само да го боядисат, изтъкна премиерът. И се зарече: "Много брутално ще действам."

Аз Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата срещу военното крило на "Хизбулла", и за "Наглите". От символ, от човек, който имаше изключителен авторитет в партията, след това нещо (апартамента, б.ред.) заличи всичко добро, което е направил. Има ден за прошка - 26 май", напомни Бойко Борисов.

„Гледах как падна Тодор Живков, гледах и царя как падна. Затова се ядосвам на моите в ГЕРБ. Не се боя, че ще ме намразят. Приживе български политик няма одобрен. На нашите царе не им знаем гробовете – цар Борис, Калоян… Аз знам какъв е изходът, но няма да допусна да си отидем като маскари. Направихме много и ще се гордеем, десетилетия наред ще се говори за това, което сме направили. Имаме още сили, потенциал, грамотни и амбициозни хора в ГЕРБ. Карам си мандата, прибирам се в партията и ще дам път на младите хора“, отсече държавник №1.

„Колко олигарси са по арестите и продължава работата по тях“, попита риторично премиерът като отговор на критиките, че правителството не работи ефикасно срещу организираната престъпност. „Сега контрабандата е 5%, при тия, дето ни обвиняват, беше 34 на сто", напомни министър-председателят.  

„Денонощно се строи, парите са заделени, за да е сигурно, че магистрала „Хемус” ще я има. Ще видите после какво ще стане в тази част на България", обеща Борисов.  

Пред тв камерите Бойко се сравни с папата – и той като светия отец си оставя листче в джоба със задачите, които трябва да свърши. "Това е знак, ако прибере листчето в джоба, ще стане работата. Три пъти го молих – айде, приберете го в джоба. Накрая той рече: Брей, вие сте особен човек, и прибра листчето в джоба", гордее се премиерът.