Бойко, вземи си кучето от Путин!

Бъфи не бива да участва в агресията срещу Украйна

Любопитно
15:39 - 26 Февруари 2022
13647
Бойко, вземи си кучето от Путин!

Народният гений роди поредната смешно-тъжна обществена инициатива в дните на кошмара в Украйна. В интернет беше подета подписка бившият ни премиер Бойко Борисов да си поиска веднага обратно каракачанската овчарка, която подари на Владимир Путин преди повече от десетилетие.

"Бъфи (името на животното - б. а.) няма да се бие за диктатора!" и "Нито едно българско куче да не участва в инвазията на Украйна" са част от призивите на авторите на инициативата. До момента вече са събрани 1000 подписа само за часове.

Бойко Борисов даде нъвръстното псе на руския диктатор при визитата му София на 13 ноември 2010 г. Кучето е порода Българско овчарско куче, е родено през август 2010 г. в личния развъдник на Бойко Борисов и при раждането си е кръстено Йорго.

След като се сдобива с неочаквания подарък, Владимир Путин обявява конкурс сред руснаците за име на малко пале. Конкурсът предизвиква голям интерес и Путин получава хиляди писма. Печели 5-годишния Дима Соколов, предлагайки името на кучето да звучи по англосаксонски и да е Бъфи.

Бъфи живее в премиерската резиденция в Ново Огарьово. Песът стана герой и на песен, след като популярни руски радиоводещи, формиращи група „Мурзилки Интернешънъл“, изпяха пародия на песента на Филип Киркоров „Просто подари“, под името „Просто подарите премьеру щенка“ („Подарете на премиера кученце“). По онова време диктаторът формално се водеше премиер на Русия, докато Дмитрий Медведел му пазеше престола.