Бойко зове Гришо да играе за България

Идвай на турнирите в София, така инвестираш в обичта на народа, посъветвал премиерът тенисиста

Тенис
19:25 - 08 Юли 2019
3606
Бойко зове Гришо да играе за България

Премиерът на България Бойко Борисов е имал лична среща с Григор Димитров през последните дни, на която е призовал най-добрия ни тенисист да играе на турнирите в София и за националния отбор на Купа „Дейвис”. Гришо се прибра у нас, за да се види с най-близките след последните си неудачи на корта. Появиха се слухове, че Димитров искал помощ от министър-председателя за личен бизнес, но Борисов ги опроверга.

„Григор мина да го видя, защото и аз имах такава контузия в рамото като неговата. Разказа ми за тази наистина тежка травма. Някъде са написали, че съм му обещал да разреша да прави някаква висока сграда на кортовете на Малееви. Господ ми е свидетел, единственото, което момчето ми каза е, че искал някъде извън София да направи спортна акaдемия, да развива подобна дейност, след като свърши със спорта. Аз му казах да си проучи, да види, и като стане време ще говорим. Най-приятелски му казах – идвай на турнирите в София, играй за България, това ти е инвестиция в обичта на народа. Този народ те обича. За половин час мина да ме види. Коментирам срещата само заради тази глупост, че сме говорили аз да му разреша строителство на висока сграда на кортовете на Малееви“, сподели Бойко Борисов в ефира на "Дарик радио" за срещата си с най-добрата ракета на България.

Преди време Григор си навлече яда на мнозина тенис запалянковци, тъй като за общо четирите турнира „София Оупън” досега участва само веднъж – през 2017 г., когато спечели титлата и във всеки мач пълнеше зала „Арена Армеец”. Тази година контузията в рамото му попречи, но в предишните издания не се разбра с организаторите.

Другият грях на Гришо е, че не играе за националния отбор на Купа „Дейвис”. Публична тайна е, че причината за това е отколешен конфликт между неговия антураж и шефа на федерацията по тенис – Стефан Цветков-Цъфа. За последно хасковлията се включи в националния през пролетта на 2015 г., но тогава на практика игра на Купа „Дейвис” по задължение, за да си осигури квота на олимпийските игри в Рио през 2016 г.