Гей лекар кардиолог в кампанията на "София Прайд"

Топ
14:34 - 19 Юни 2024
5753
Гей лекар кардиолог в кампанията на "София Прайд"

Кампанията на "София Прайд 2024" “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им. Най-голямото шествие в защита на човешките права в България ще се проведе на 22 юни, а големият концерт тази година ще бъде на площад "Батенберг", припомнят организаторите в прессъобщение. 

Постерът на тазгодишния "Софий Прайд"

Тази година фокусът на събитието е разговорът за темите и ценностите, които ни обединяват като български граждани. Една от тези ценности е любовта към родината, личният пример и личният принос. 8 успели в своята сфера професионалисти застават с лицата и имената си на билборди в София като част от кампанията. 

Сред личностите, които се включват в кампанията, са доктор Мирослав Ангелов -  лекар кардиолог, доктор Мила Бобадова - ветеринарен лекар, Драгомир Симеонов - юрист, Клемон Боло-Суков - преподавател по народни танци, Красимира Хаджииванова - съосновател на платформата “Майко Мила”, Надежда Рангелова-Бояджиева - животновъд и активист за детско здраве, Симона Методиева - социален педагог и Александър Миланов - медицински работник.

Хореографът и танцьор Клемон е сред лицата на гей прайда тази година

През 2023 г. 11 български семейства бяха част от кампанията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023”. Билбордите на кампанията, които представяха историите на част от семействата, бяха вандализирани от неизвестни лица само два дни след поставянето им. Те бяха възстановявани в кратки срокове след всяка вандалска проява. Едно от семействата, споделило своята история - Галя и Елена, които застанаха зад обектива заедно със своите син и дъщеря, станаха обект на множество проверки и натиск. 

Хомосексуалният кардиолог д-р Мирослав Ангелов не се притеснява да е сред лицата на прайда