БОМБА: Николай Василев става служебен премиер на Радев

Тайна среща между президента и Слави Трифонов се e състояла миналата седмица

Политика
13:46 - 04 Юли 2022
18913
БОМБА: Николай Василев става служебен премиер на Радев

Икономистът и бивш вицепремиер в кабинета на Симеон Сакскобургготски Николай Василев ще е новият служебен министър-председател в поредното правителство на Румен Радев, ако се стигне до нереализиране на първия, втория и третия мандат след оставката на Кирил Петков, научи сензационно Lupa.bg. 

По наша информация миналата седмица е имало тайна среща между държавния глава и лидера на Има такъв народ Слави Трифонов, на която Дългия е предложил именно неговият любим експерт да оглави служебен кабинет. Василев бе предложен за проекто-премиер и през 2021 г. лично от учиндолеца, след като спечели изборите през юли с процент над електоралната подкрепа за ГЕРБ.

Тогава обаче името на бившия министър срещна яростна съпротива и от политиците, и от обществеността и то бе оттеглено. Впоследствие Трифонов предложи Пламен Николов, но така или иначе кабинетът на ИТН не успя и се стига до втори предсрочни избори през ноември. 

Сега Василев бил харесан от Радев заради надпартийните му позиции, а Трифонов го убедил за кандидатурата и поради факта, че икономистът е изключително диалогичен. 

Самият Василев от ден първи на съществуването на сегашната власт в лицето на "Промяната" не спира да критикува управленските решения.

А под ударите му, словесно, попада най-често новият кандидат за министър-председател Асен Василев заради фискалната политика, която хасковлията с диплома от Харвард води. 

Източниците на Lupa.bg са категорични, че и Николай Цонев - бившият военен министър от тройната коалиция, също влиза в състава на кабинета, който Радев реди. И потвърждават, че там връзката също е със Слави-Трифоновата формация. Както вече ви припомнихме, Цонев е партиен лидер на "Нова алтернатива" - твърд поддръжник на ИТН при последните парламентарни избори.

Той е и един от малкото бивши отбранителни министри, които не подписваха декларациите на колегите им "за" изпращане на оръжие в Украйна и "за" скъсване на всякакви връзки, включително за военнотехническо сътрудничество, с Москва.