БОМБА от Христо Иванов: Без министри от ДБ в кабинета Денков/Габриел

"Да, България" защитава тезата, че правителството трябва да е политически неутрално заради обтегнатите отношения на партиите

Политика
12:06 - 25 Май 2023
3216
БОМБА от Христо Иванов: Без министри от ДБ в кабинета Денков/Габриел

"Най-вероятно няма да участваме със свои политически представители, но ще дадем политическа подкрепа в парламента за него", каза в кулоарите на парламента председателят на "Да, България" Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание. Партията е една от трите в обединението "Демократична България", заедно с ДСБ и "Зелено движение".

Христо Иванов уточни, че ръководството на партията ще заседава окончателно след като стане ясен съставът на кабинета с ротационен премиер, за който се споразумяха ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България". Иванов посочи, че не "особено въвлечен в разговорите за състав".

"Кабинет с втори мандат трябва да има. Наши предложения за министри означава: политически лица, които са излъчени от политически орган. Имаме изрично решение да не правим подобно предложение", каза Христо Иванов.

"Да, България" защитава тезата, че правителството трябва да е политически неутрално заради обтегнатите отношения на партиите.

При обявяването на договорката между първите две политически сили номинираният за първи ротационен премиер Николай Денков, че са възможни промени в кабинета, защото трябва да бъде отново говорено с тях предвид промяната в обстоятелствата. "Продължаваме промяната - Демократична България" обяви първоначален състав на кабинета още на 2 май, по искане на ГЕРБ.