БОМБА: Вотът на недоверие увисва, новото мнозинство пази кабинета

Кворум няма да се събере, твърди пред Lupa.bg депутат от "Промяната"

Политика
12:40 - 22 Юни 2022
10602
БОМБА: Вотът на недоверие увисва, новото мнозинство пази кабинета

Вот на недоверие спрямо кабинета "Петков" няма да се гласува днес, обяви сензационно депутат от "Промяната" пред Lupa.bg с прогноза, че кворум от 121 народни избраници отново няма да бъде събран в час 19,10.

Точно 24 часа след края на дебатите по процедурата, внесена от ГЕРБ, законотворците трябва да решат дали да запазят правителството на харвардското дуо Кирил Петков и Асен Василев в коалиция с Демократична България и БСП.

Но тази сутрин, макар и при три опита, новото мнозинство в лицето на ГЕРБ, ДПС, Има такъв народ и "Възраждане" не отиде на работа и бойкотира дейността на НС.

Точно такъв се очертава да е сценарият и след няколко часа, докато хиляди привърженици на "Продължаваме промяната" вече се готвят да митингуват пред парламента за подкрепа на управленския съюз срещу партиите от статуквото (макар левицата също да се смята за част от него - б.р.).  

Друг депутат, един от новоотцепилите се от групата на Слави Трифонов - Светлин Стоянов, пък коментира пред медията ни: 

"Няма нова четворна коалиция - ГЕРБ, ДПС, ИТН и 'Възраждане". Има нова специална коалиционна операция!", с препратка към кремълската опорка, че агресията над Украйна не е война, а специална военна операция. 

В случай, че действително 121 народни избраници не успеят да се регистрират довечера, утре е предвидено заседание на НС в 09,00 часа и тогава отново ще бъде направен опит за гласуване на вота. Всяко отлагане обаче ПП и ДБ тълкуват като намерение всъщност предсрочните парламентарни избори да се отложат.