Бонев: Най-голямата опасност е да спечелим кметското място, но да нямаме мнозинство в общинския съвет

Не приемам политическото лицемерие, заяви водачът на листата за общински съветници на коалицията ПП-ДБ и "Спаси София"

Новини
17:55 - 09 Юли 2023
3340
Бонев: Най-голямата опасност е да спечелим кметското място, но да нямаме мнозинство в общинския съвет

"За "Спаси София" беше най-тежко решението за обединени, защото за разлика от ПП-ДБ, които са национални партии, то за нас като организация, която 14 години работи за София, то за нас това е всичко - как може да бъде модернизирана тя. Трябваше да се научим и ние самите на коалиционна култура. Много по-трудно е, когато не всяко решение зависи само от теб, а трябва да го обясниш и обсъдиш", заяви водачът на листата за общински съветници на коалицията ПП-ДБ и "Спаси София" - Борис Бонев.

Най-голямата опасност е да спечелим кметското място, но да нямаме мнозинство в общинския съвет, обясни Бонев.

Според него това не би превърнало Терзиев в марионетка на другите партии, но би затруднило сериозно работата му, коментира водачът за листата за общински съветници.

Той не потвърди, че се бори за председател на СОС, но коментира, че би било "логично" водачът да заеме този пост.

Имената за кандидати за районни кметове били ясни до голяма степен, като щели да станат ясни до месец.

Той обясни, че Терзиев е бил достатъчно коректен да информира предварително за миналото на роднините си, свързани с Държавна сигурност.

Очаквахме да има атака, може би подценихме силата ѝ. От една страна това е очакваното възмущение на хората, които са били жертва на репресивния апарат. Същевременно обаче имаше и политически атаки като например от Румен Христов и Ангел Джамбазки, каза Бонев в ефира на Нова тв.

Този тип политическо лицемерие аз не го приемам, заяви той и обясни, че Христов е в коалиция с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е бил лична охрана на Тодор Живков.

На този етап изглежда, че някои хора са разочаровани, но моят призив е да намерят желание и сила, да дойдат на срещите и да му зададат всички тези въпроси, които ги мъчат, призова той.

Нека стрелят, нека атакуват, за да може ние да отговаряме на атаките и на въпросите, каза още Бонев.

Относно обвиненията, че Терзиев не познава добре София, Бонев обясни, че кандидатът им за кмет е участвал в преговорите, както и че град не се управлява еднолично.

Три са приоритетите на обединението за местния вот - мащабни инвестиции в кварталите, борба с корупцията и София да бъде чист и зелен град. По последната цел щели да направят ревизия на договорите с почистващи фирми.