Боримиров: Да спрем войната на стадиона!

Спорт
17:04 - 17 Октомври 2024
592
Боримиров: Да спрем войната на стадиона!

Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров бе гост в подкаста на клубната телевизия, като взе участие в предаването „Гласът на Левски“. Боримиров заяви, ме отговорността по какъв път върви клубът е негово, той разкри и очакванията си от предстоящото дерби с ЦСКА в събота.

„Настроението в отбора е приповдигнато. Всички футболисти очакват мача с нетърпение. За някои футболисти ще бъде първи дерби мач. Всеки от тях очаква с нетърпение не само да играе в този мач, а и да победим. Целта на срещата е да спрем „войната“ на стадиона. Тези срещи трябва да се превръщат в нещо хубаво за феновете, а не във война.

Недопустимо е да се изстрелват сигнални ракети в света, в който живеем. Идеята беше да седнем двата клуба с нашите привърженици и да кажем, че няма да има сигнални ракети и хората ще бъдат в безопасност“, заяви Даниел Боримиров.

„Надявам се този мач, а и следващите между двата клуба, да преминат мирно и тихо. Всеки един от феновете осъзнава опасността от това да бъде ударен от сигнална ракета. Ще бъде добре да го разберат това нещо и могат да се намалят буферните зони, което ще помогне да има повече хора на дербито“, каза още той.

„Спомням си паметната победа от 1994 година със 7:1, три дни по-късно се руди първото ми дете – дъщеря ми Джулия. На 13 май 1998 година имаме забележителна победа с 5:0 над ЦСКА, тогава се роди синът ми. Двете ми деца са родени покрай паметни дати за нашия любим отбор. В кариерата си имам два мача с два гола срещу ЦСКА“, призна Боримиров.