Борисов: Асен Василев помпаше чудовищно инфлацията

Алексей Петров ми е противник, но е най-голямата барета, призна лидерът на ГЕРБ

Актуални новини
18:10 - 17 Февруари 2023
4464
Борисов: Асен Василев помпаше чудовищно инфлацията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори за първи път в телевизионно предаване от доста време насам. Той гостува при Цветанка Ризова в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. В началото заяви, че е "малко неудобно в такава ситуация да се политиканства", визирайки намерените 18 мъртви мигранти.

"Горанов още от първия момент си подаде оставката тогава. Не е бил в листите на ГЕРБ, не е бил кандидат за министър в правителства, които сме предлагали. Но аз бих почнал някъде по-отначало. Защото това, което се случва в момента е не само трагедия, а и оценка на това, което се е правило толкова години. Днешният ден ни дава две новини, които опровергават всички наши политици.

Първата е, че се справят с границата. Тук не трябва да се обвинява служебното правителство, защото за да има служебно такова политическите партии не са се справили и затова има служебно правителство.

Преди 2години България беше сочена за пример, че се справя с мигрантите. Второ, протестът започна от другата страна на Министерски съвет преди две години, когато България беше приета в най-бялата организация - Европейския банков съюз. В един и същи ден започна. Ние бяхме пред Министерския съвет, а те бяха от другата страна. Говоря само факти. Оставям вие да коментирате и да търсите причинно-следствени връзки", каза той.

Борисов коментира и новината, че няма да влезем в Еврозоната от 1 януари 2024 г. "Аз знам, че под мое ръководство с министър Ананиев, преди това Горанов, ние изпълнихме всички технически критерии и получихме политическо решение да влезем в Европейския банков съйз. Отвори ни се вратата на Еврозоната. Затова се казва чакалня. Ние вървяхме заедно с Хърватия, тогава ни отделиха от Румъния. Хърватия влезе.

Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всякакви шансове в момента.

Аз съм вярващ човек в Господ и той ми дава възможност да отговоря на всички неща днес", добави експремиерът.

"Няма да им търпя повече лъжите - нито аз, нито партията и партията е бойна в момента. Асен Василев помпаше инфлацията по чудовищент начин. Той работи целенасочено, за да не влезем в Еврозоната. А Алексей Петров, когато тогава Цветанов беше министър, а главен прокурор Велчев, дойдоха да кажат, че тече полицейска операция. Аз нямаше как да възпрепятствам подобна операция. Защото днес някой щеше да каже защо си възпрепятствал. Впоследствие той беше оправдан по всичко. И за да няма никакви спекулации - ние с него цял живот сме противници, не врагове, винаги и в спорта и в живота, но той беше най-добрата барета.

И ако Христо Иванов, особено пък ген. Атанасов, които си позволяват да говорят за Алексей, знаят неговото минало, когато като барета задържа най-големия терорист в Европа. Мисля, че беше на централна гара, който си носеше граната с издавен шплент, за да може ако го застреля снайперист, и винаги се движеше с хора, да ги убие, той се хвърли в него и го неутрализира", обясни Борисов. 

Въпрос дали Борисов ще бъде депутат вбеси лидера на ГЕРБ: „Тези хора са обсебени от мен. Аз за да не ги дразня, се оттеглих в централата, защото по пътя, по който вървим, отново няма да има правителство. Да, ще почешем някое его, но ще получим още от същото. Те не искат да има правителство“.

Още на бюджета ще се скарат. От ДБ дойдоха при нас и казаха: „Моля ви, не приемайте бюджета“. Те си говорят в парламента всеки ден. Този път ще стана депутат, за да не могат да ни надиграят“, зарече се Борисов.

Борисов заяви, че е срещу импийчмънт на Румен Радев, „защото не можем да съборим и тази институция“. Той допълни, че ако се излъчи правителство, президентът ще си влезе във функцията.