Борисов благодари на църквата за подкрепата с ваксинирането

Започва изграждане на пречиствателно съоръжение за Рилския манастир

Новини
11:02 - 29 Декември 2020
958
Борисов благодари на църквата за подкрепата с ваксинирането

Пречиствателно съоръжение ще бъде изградено за  нуждите на Рилския манастир, след като кметът на община Рила вчера оттегли жалбата си срещу проекта, стана ясно по време на срещата на премиера Бойко Борисов с Адрианополския епископ Евлогий, на която бе и градоначалникът Георги Кабзималски.

„Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено“, заяви Борисов пред кмета на Рила и Адрианополския епископ.

За изграждане на пречиствателното съоръжение за Рилската света обител на 17 юни кабинетът одобри допълнителни разходи - 1,62 млн. лв. Средствата бяха осигурени по молба на управата на манастира след посещение на Борисов.

Днес епископ Евлогий обеща, че щом времето стане по-хубаво, ще продължи строителнатата реконструкция и художествената реставрация на Рилската света обител. За целта през юни т.г. правителството осигури 600 000 лева.

По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изказа специална благодарност към Българската православна църква за подкрепата й във ваксинационната кампания срещу COVID-19. „Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират“, изтъкна премиерът Борисов.