Борисов: Честити ви нови данъци, българи!

Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори и замяна на плоския данък с прогресивно облагане

Актуални новини
12:50 - 15 Март 2024
9234
Борисов: Честити ви нови данъци, българи!

ГЕРБ още не са взели мандата от президента за съставяне на следващия кабинет и ето, че лидерът на партията съобщи какво ни очаква: нови данъци.

Борисов разкритикува от Пловдив политиката на раздаването на пари и предупреди, че се готви отпадането на плоския данък и въвеждането на прогресивно подоходно облагане. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в конференция Eвропейска сделка за фермерите – визията на Европейската народна партия (ЕНП) за земеделието в Европа“, която се провежда в града под тепетата.

„Безплатен обяд няма!

Сега всички ще вадим от джобовете си, за да платим безумната политика на раздаване на пари - масово, за да си готин, да си добър, да си френдли“, заяви Борисов.

„Всеки накрая си плаща сметката!

Накрая ще дойде Господ, а що се касае за финансова дисциплина, той се нарича Международният валутен фонд“, заяви още Борисов и съобщи, по думите му, лошата новина:

„Напомням, че преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Тогава започнаха протестите. Ама ние бяхме там! Какво ни казва вчера МВФ? Това са препоръки, но който не ги изпълни, те стават задължителни.

България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета.

Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите

на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане.

Честити ви нови данъци, българи!“,

каза Борисов.

Тежко на следващия финансов министър и на следващия премиер, посочи още лидерът на ГЕРБ.