Борисов: Човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите

"Близко сме до това да се състави правителство", заяви Бойко

Политика
09:03 - 26 Май 2023
4046
Борисов: Човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите

"То човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите. Мен ме записваха по тоалетни и по спални", коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира.

Докато се радвахте на нерегламентирани записи, които се опитваха да направят и да съборят законно правителство преди две години - по същия начин сега се прилага същия сценарий върху коалицията ПП-ДБ. Това каза пред журналисти Бойко Борисов в парламента.

Това той определи като "нечистоплътност".

"Близко сме до това да се състави правителство", заяви Борисов.

"Това обслужва много, много различни интереси, които не искат България да се стабилизира", добави той. На мястото на Кирил Петков Борисов би се въздържал от коментар и обвинения към службите и Радев. "Аз не знам той какво знае. Това е нечистоплътие, незаконно и вместо да си говорим за бюджета, законите, ще си говорим как някой записва. Службите са много широко понятие. Полиция ли е, жандармерия ли е, гранична полиция, ДАНС... Има ли регламентирано мероприятие, разпоредени ли е? Това са тежки обвинения, не може да се слагат под един знаменател", гневен бе лидерът на Борисов.

На него специално записите няма да му повлияят на разговорите за правителство. "Аз не настоявам за нищо. Мария Габриел води преговори. Аз не участвам. Мен може да ме "изпере" само народът.", коментира той разговорите с ПП-ДБ. "Пералнята "Делонги" била какво гласуват хората. "Видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и чекмеджета, защото е същият монтаж. Да  ме омаскарят, да се срине държавата", посочи той.

Борисов е подозрителен и за привикването си на разпит вчера. "Притеснява ме времето, което са избрали - когато се прави правителство. Нищо нямаше да се промени ако бе преди или след седмица", добави още той.