Борисов на съвещание с Щаба: Болна година изпращаме

Премиерът праща вода, легла и радиатори на Хърватия след труса

Политика
10:41 - 31 Декември 2020
1438
Борисов на съвещание с Щаба: Болна година изпращаме

Премиерът Бойко Борисов събра членовете на НОЩ и шефове на здравни заведения малко преди последния брифинг на щаба. Той отбеляза, че светът изпраща болна година. "Нека я изпратим и с повече оптимизъм да посрещнем новата", апелира той. 

След вчерашния разговор с министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович Борисов уточни, че страната ни ще окаже подкрепа за възстановяването след земетресението. България ще предостави на хърватската страна два тира с вода, 300 походни легла, както и 100 броя електрически радиатори. Вчера на правителственото заседание бяха отпуснати и 100 000 евро помощ.

Министър-председателят изрази благодарност за огромните усилия на лекарите, медицинските сестри и всички работещи на първа линия. Премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че с помощта на ваксините и противоепидемичните мерки България ще успее да излезе от пандемията.  

На 4 януари ще заработят детските градини и яслите и учениците до 4 клас ще имат възможност да тръгнат на училище присъствено. Това беше докладвано на министър-председателя Бойко Борисов на днешното работно съвещание, което премиерът свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри.

Председателят на ваксинационния щаб Красимир Гигов потвърди, че процесът по ваксинация се провежда отлично и страната ни се готви за следващите доставки от ваксината. Изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов посочи, че  се очаква одобрението на Европейската агенция по лекарствата и по отношение на ваксината на Модерна.