Борисов: Не мога да разбера защо цената на тока се вдига 4 пъти?!

Действа се панически действат, ще раздават компенсации, които няма да стигнат, коментира лидерът на ГЕРБ

Новини
10:20 - 23 Октомври 2021 (обновена)
4300
Борисов: Не мога да разбера защо цената на тока се вдига 4 пъти?!

"Зеленият сертификат само с първа доза е като шофьорска книжка само с изпит и да очакваш да няма катастрофи" - това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на живо включване във Фейсбук от среща с работодателите и синдикатите в централата на партията.

"Не мога да разбера защо цената на тока се вдига 4 пъти? Това трябваше да бъдат фиксирани цени от юни още", коментира той и припомни, че от 1 януари не са защитени от бум на цените на тока и битовите потребители.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че трябват спешни мерки и заяви, че именно те са сезирали институциите за разследването на прокуратурата за неправилно разходване на европари.

"Ние наложихме корекции на фирмите, които хитруват в Северозападата. Пратихме сигнали на прокуратурата и сега виждате по тях как е работено и е свършено разследването", обясни на свой ред Лъчезар Борисов.

"ВЕИ-тата са свръх финансирани и получават два пъти повече. НЕК също получава компенсации и печели от това, че купува ток от американските централи. Така едни получават стотици милиони повече, а други плащат тези милиони. Трябва да се изчистят тези изкривявания и да се изчисти системата", обясни Делян Добрев и каза, че недоумява защо това не се прави от служебното правителство на Румен Радев и КЕВР.

"Панически действат и сега ще раздават компенсации, които няма да стигнат. За август и септември няма да върнат парите на бизнеса", каза Борисов по повод мярката да се плаща от държавата част от парите на фирмите.

Борисов посочи, че програмата на ГЕРБ ще бъде готова преди изборите.

"Вчера Радев каза, че партиите не агитирали за ваксиниране, но това не е вярно. Ние всеки ден правим това. Казваме от месеци, че само така ще се оправи икономиката. А той сега се сети. И при него се видя, че се справихме най-зле в Европа и сега сме блокирани за пътуване", обяви той.