Борисов обеща: Възстановяваме Военновъздушното училище

Няма логика да се дават милиарди за самолети, ако наземният състав не е готов за тях, каза премиерът в Долна Митрополия

Новини
12:11 - 02 Април 2019
1489
Борисов обеща: Възстановяваме Военновъздушното училище

Премиерът Бойко Борисов e на посещение във военно-въздушната учебна база "Георги Бенковски" в Долна Митрополия и факултет "Авиационен" към Националния военен университет. Той бе посрещнат с военни почести на летище "Долна Митрополия", изпълнен бе националният химн.

„Ако сме живи и здрави, на 6-ти май може да сме възстановили военновъздушното училище. Този месец ще направим и няколко копки на магистрала "Хемус". Това обеща премиерът Бойко Борисов по време на посещението във военно-въздушна учебна база „Георги Бенковски” в Долна Митрополия.  Министър-председателят беше посрещнат с военни почести и със звуците на националния химн. Той пристигна в базата, придружен от военния министър Красимир Каракачанов.  

Министър-председателят отбеляза, че цивилните университети са вече 50, след което влезе в критичен тон относно многото пари, дадени за самолети.

„Тази година ще се дадат милиарди за военновъздушните сили. Няма логика от толкова пари за самолети, ако наземният състав и хората не са готови за тях.”, каза Борисов пред факултет „Авиационен” към Националния военен университет.

Предстои Борисов и Каракачанов да се срещнат с личния състав на базата и факултета