Борисов: Осигурили сме 1000 тестове за коронавируса и 8 000 облекла

На всички гранични пунктове разполагаме оборудвани граничари, обясни премиерът

Здраве
18:03 - 24 Февруари 2020
4159
Борисов: Осигурили сме 1000 тестове за коронавируса и 8 000 облекла

"Нищо не може да ни опази по-добре от дисциплината. Хората, които се връщат от рискови места, да запазят 14-дневен карантинен период", това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Съвета по сигурността, свикано заради коронавируса.

"Болниците ще изпратят доктори, за да може да се направи всичко възможно. Поддържаме контакти с всички държави, наблюдаваме ситуацията, съобщи премиерът.

"За да звучи експертно, в щаба, който сформираме, влизат ген. Мутафчийски, секретарят на МВР, шефът на Гранична полиция, държавният инспектор, министерствата на външните работи и на здравеопазването", заяви още Борисов.

"Организирахме над 8000 облекла, над 1000 тестове. На всички гранични пунктове разполагаме оборудвани граничари. Където няма мобилни камери, с термометри. Поддържаме връзка с всички държави, наблюдаваме ситуацията...

Нищо не може да ни опази по-добре от дисциплината. Хората, които се връщат от рискови места, да запазят 14-дневен карантинен период", посочи министър-председателят.

"Връщат се ученически групи, казал съм министърът, зам.-министрите да ги чакат на аерогарата, да разговарят със семействата, да остават по домовете, докато мине съответният срок. Ще бъде разиграно как двама заразени ще бъдат транспортирани и поставени под карантина.
Отменен е денят на отворените врати в НВИМ на 3 март", обяви премиерът.