Борисов от Чирпан: Трябва ни правителство на максималното съгласие (ВИДЕО)

До края на годината трябва да върнем растежа от 3 %, каза премиерът

Политика
13:20 - 27 Февруари 2021
3661
Борисов от Чирпан: Трябва ни правителство на максималното съгласие (ВИДЕО)

След Брестовица, премиерът Бойко Борисов продължи със съботната обиколка и стигна до Чирпан. Там той реши да инспектира пречиствателна станция, която се изгржда в момента. 

Междувременно премиерът напомни, че тази вечер чакаме още 57 000 дози ваксини. Той подчерта, че само вчера са ваксинирали 16 000 души. Създали сме организация още през нощта да разкарат по районите новите ваксини, каза Борисов и добави, че върви ваксинирането на членовете на изборните секциите.

Бойко Борисов изтъкна, че чсички в ЕС настояват да се спазват договорите от страна на компаниите, защото именно на тяхна база правят плановете за ваксинация.

"Иначе трябва да държим по складовете. Икономиката има нужда от съвземане. Всички са се съсредоточили в тези избори. Важното е да се състави правителство, и то с максимално съгласие", посочи той.

Другият приоритет бил икономиката - как до края на годината да върнем растежа от 3 %. Според него е важно да мине месец март, който бил критичен. Бойко Борисов даде да се разбере, че разчита на разума и чувството на съхранение на българите, защото вирусът още не си е отишъл.