Борисов от Пловдив: Чух толкова заклинания , че не виждам как ще се случи правителство (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ и водещата кандидатка на ЕНП Урсула Фон дер Лайен предизвикаха истински фурор в "града под тепетата"

Новини
19:19 - 02 Юни 2024
7790
Борисов от Пловдив: Чух толкова заклинания, че не виждам как ще се случи правителство (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен  бяха посрещнати с викове "Победа" на Античния театър в Пловдив.

Тя и лидерът на тази политическа сила Манфред Вебер са във втория град за представянето на листата на ГЕРБ-СДС за евровота. Срещата със актива и симпатизантите на ГЕРБ-СДС е на Античния театър. По-рано днес в Града под тепетата ги посрещна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Античният театър в Пловдив се изпълни с огромно множество привърженици на ГЕРБ, дошли по-рано за срещата с Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен. Те носеха плакати с надпис: "Не само съюз. Нашият дом" и "Ursula 2024".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна своята реч при представянето на листата на кандидатите за евродепутати на ГЕРБ-ЕНП в Пловдив с минута мълчание в памет на Христо Ботев и всички герои дали живота си за свободата на България.

Борисов отчете, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на ЕНП Манфред Вебер за първи път са заедно в България, което показва колко е важна страната ни в Централна и Източна Европа.

Той им благодари затова, че при световната финансова криза бяха до България и не допуснаха нито една банка у нас да фалира. Борисов подчерта приноса на ЕНП и силата на Европа при ковид кризата. Също така и излизането на Великобритания от ЕС, като България тогава беше единствената страна, която получи същите средства и прези Брекзит.

"Българите трябва да знаят, че благодарение на вас само България получи същите средства по новия бюджет, след като Великобритания излезе от ЕС. Когато дойде ковид кризата и никой не знаеше какво идва срещу нас, направихме всичко, каквото можеше. Сигурен съм, че в пъти повече спасихме с това, което направихме. Благодаря за това, че когато ГЕРБ управляваше, България се бореше и усвояваше между 98 и 99% от еврофондовете. Имахме страхотни министри, имахме Томислав Дончев, страхотни еврокомисари", продължи Борисов.

Бойко Борисов покани водачите на листи на трибуната и призова всички да запазят минута мълчание в памет на  Христо Ботев и героите, загинали за свободата на България. 

Той припомни, че България с години е била пример за нулева миграция.

По време на събитието от партия „Възраждане“ бяха изпратили няколко души със свирки, които се опитаха да попречат на речта на Урсула фон дер Лайен и не останаха незабелязани от Борисов.

"Колегите протестират, но не знаят за какво. Искат тези 3 години хаос да продължат. Докато свират, милиардите ни стоят, защото имаме усвояване между 1 и 4%", предупреди лидерът на ГЕРБ по повод организираните протести около Античния театър в Пловдив.

"Чух толкова заклинания, че не виждам как ще се случи правителство след 9 юни", добави бившият премиер.

Той уточни, че не допуска Кремъл да се меси в Българската църква.

"Ако не искате хаос, трябва да гласувате с номер 22. Сега може да свирите, колкото искате. Пожелавам ви лека вечер", завърши Борисов.

">