Борисов поръча: И с БТР-и, ако трябва, ще носите ваксините

Ген. Мутафчийски похвали възрастните - ваксинирал е 96-годишен

Политика
12:29 - 22 Февруари 2021
2623
Борисов поръча: И с БТР-и, ако трябва, ще носите ваксините

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция в Благоевградско. Този път проверява как върви ваксинацията в село Самуилово, община Петрич, където също започнаха имунизациите. 

Здравният министър Костадин Ангелов поясни, че са направили нужната организация и вече са създали мобилните екипи , за да тръгнат до всяка точка. А там където личните лекари не могат да стигнат , за да вземат ваксини, това ще стане със съдействието на коли на МВР, които ще ги носят на джипитата.

"Ако трябва и с БТР-ите", коментира премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в село Самуилово, община Петрич. С тях е и началникът на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски.

Мутафчийски посочи, че най-възрастният ваксиниран е 96 години и поясни, че хората са проявили отговорност. Само вчера ваксинирали 1500 души във ВМА.

"По-добре с каквато и да е ваксина, отколкото без ваксина. Само в България върви полемика коя била по-добрата ваксина, слагат се всички ваксини, утвърдени от Европейската агенция по лекарствата", каза шефът на ВМА.