Борисов предложи брак на ПП-ДБ

Такива за шест месеца, за девет месеца... не става повече така, категоричен беше лидерът на ГЕРБ

Политика
13:09 - 05 Март 2024
4396
Борисов предложи брак на ПП-ДБ

Вместо ротация за девет месеца, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще се опита да договори с (не)коалиционните си партньори да изкарат цял мандат. "Предлагам да изпратим на ПП-ДБ проект за цялостно управление – не такива за шест месеца, не за девет месеца, а цялостен проект", обяви той пред съпартийците си преди минути, като няколко пъти наблегна на думата "проект". 

Предложението на Борисов дойде след напоителна критика от негова страна по отношение на другата половина от сглобката.

"ПП узурпираха цялата власт! Мария, изобщо не им е важно Външно министерство – това беше кукичката, за да остане Асен Василев!", категоричен беше Бойко Борисов. 

Въпреки всичко обаче той отново е готов на компромис. "Предлагам да ми гласувате това доверие - да изпратим този преговорен екип с този документ и да опитаме да направим цялостно управление. Повече такива за 9 месеца, за 6 месеца...А да видим, а да се пробваме - пробвахме се 9 месеца.

Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват - брак, или повече не става така", подчерта Борисов.

Борисов разкритикува (не)коалиционните си партньори за смяната на хора на ключови постове, без това да се консултира с ГЕРБ. Според него това показва, че ПП-ДБ се готвят за избори, а ПП е узурпирал почти на 100% ключовите постове в държавата, докато говорят красиви думи за регулатори и прозрачност.

Лидерът на ГЕРБ обаче посочи, че в България има голямо разделение в обществото, а едни предсрочни избори ще го увеличат още повече - евроатлантическите партии поотделно ще бъдат много по-слаби, отколкото заедно.