Борисов проверява новия водопровод на Перник (НА ЖИВО)

Премиерът вози кмета Станислав Владимиров и финансовия министър Горанов

Икономика
11:00 - 22 Май 2020 (обновена)
2105
Борисов проверява новия водопровод на Перник (НА ЖИВО)

Премиерът Бойко Борисов качи в служебния си джип финансовия министър Владислав Горанов и заедно с кмета на Перник Станислав Владимиров започна проверка на новия водопровод в града, свързан със София. 

По време на пътуването Владимиров го запозна с основните инфраструктурни промени, направени там, както и със справка за водните загуби през последната година. 

Зам.-министърът Николай Нанков също присъства по време на инспекцията.

Нощният режим на водата в Перник се запазва засега, за да няма щети, обясни Станислав Владимиров. "Много хейт имаше, но, ако някой си мисли, че водата се носи на ръка... Това е уникално съоръжение", отсече Нанков.

"Отстрани като даваш акъл, е по-лесно винаги", коментира Борисов.

"Навремето като бях в Банкя мъжете се бяха събрали, изкопаха си водопровод", разказва министър-председателят след като кметът на Перник обясни, че 80 на сто от ВиК в квартала ще бъде подменен и че аварии се случват, тъй като водопроводите са правени от самите стопани.

Водопроводът от Белмекен не е правил аварии. Много фалшиви новини се създадоха от този водопровод, но той дава вода за 30 хиляди души, коментира Станислав Владимиров. А Борисов напомни дарението от 300 хиляди литра вода, направено само за 1 месец.