Борисов: Радев каза, че Крим е руски, но е праволинеен човек

ГЕРБ не затваря вратата за партньорство с "добрите сили", вметна експремиерът

Новини
17:28 - 10 Февруари 2023
2255
Борисов: Радев каза, че Крим е руски, но е праволинеен човек

ГЕРБ не затваря вратата за сътрудничество с т.нар. "добри сили" (по думите на Кирил Петков) - "Продължаваме промяната" и "Демократична България", но и осъжда тяхната непостоянна политическа позиция, визирайки сегашните им протести срещу президента Румен Радев, но фактическата им подкрепа на кандидатурата му на изборите в края на по-миналата година. Същевременно пък лидерът на първата политическа сила в наскоро разпуснатия парламент и експремиер Бойко Борисов окачестви властта на президента с думите - "сравнително добре се справя".

"Радев е праволинеен човек, той е ясен. Той заяви, че Крим е руски. Затова издигнахме проф. Герджиков. (...) Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството. Аз вкарах държавата в банковия съюз в чакалнята на еврозоната. А вие (ПП и ДБ) къде ни вкарахте? Две години управляваха! Освен в криза с горивата, с тока, в криза с инфлацията. Криза, криза, криза", остър бе Борисов на брифинг в партийната централна на ГЕРБ.

"Техните остри декларации и шумни тупаници на тупани не нося нищо. Да ги питам - искат ли да дойда аз сега на техния протест и да вдигна юмрук?", попита реторично той.

Първоначално партийният лидер призова всички местни структури на партията да помогнат с всичко необходимо - одеяла, палатки, газови отоплители, генератори и др. на пострадалите от бедствието в Турция. След това се впусна в коментар на позицията на президента, че не следва да се налагат санкции на Москва в сферата на ядрената енергетика.