Борисов: Съединението е голяма и справедлива победа за нас

Цвета Караянчева и Екатерина Захариева последваха примера на премиера

Политика
09:15 - 06 Септември 2019
3139
Борисов: Съединението е голяма и справедлива победа за нас

Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза рано-рано една от най-паметните дати в българската история - Съединението на България, като през личния си профил във фейсбук поздрави всички българи за празника.

"Поздравявам всички българи за днешния голям празник! Съединението на Княжество България с Източна Румелия е една голяма и справедлива победа за нас", написа премиерът на официалния си профил във фейсбук.

"Благодарение на нея и на всички герои, борили се за българските национални идеали, днес живеем в една свободна страна, равна на другите европейски държави, чието мнение е значимо и важно. Честито и на пловдивчани за празника на техния древен, вечен, развиващ се и модерен град", добави Борисов.

Празника честити и външният министър Екатерина Захариева.

"Днешният ден е символ на стремежа ни за обединение и за пълна принадлежност към европейската култура и цивилизация", написа тя във фейсбук.

"Историята трябва да ни предпазва от бъдещи грешки и да бъде наш учител. Нека носим със себе си поуките и да работим отговорно за страната си", добавя още тя.


"Съединението прави силата“. Честит празник ! Бог да пази България!", написа в социалната мрежа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.