Борисов: Само Петков не знаеше, че имат кеш (ВИДЕО)

ПП-ДБ са за затвора, заяви лидерът на ГЕРБ по време на представянето на управленската програма на партията

Политика
12:17 - 21 Май 2024
8190
Борисов: Само Петков не знаеше, че имат кеш (ВИДЕО)

Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е честен човек. И това стана ясно от последните записи вчера - само той не беше чул, че имали кеш! ... Как са безчинствали през тези 11-12 месеца! И ми е чудно как обслужващите ги медии ще интерпретират тези, които реално купуват гласове! Чак ми е жал за вас!

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето на управленска програма на партията.

"Тука се говори как си носят кеша, как ще купуват гласове, как ще финансират изборите! Всички те трябва да влезнат в затвора. Много е спешен този наказателен кодекс, ама много!", добави Борисов. 

Той направи коментара си по повод изтеклия вчера запис, за който се твърди, че водещи фигури от ПП обсъждат "неофициален кеш" и "кеш в торби". На записа се чува още как съпредседателят на партията Кирил Петков не е знаел за "неофициалния кеш".

Програмата на ПП се сведе то това да напишат – шеф на КОНПИ: Бойко Рашков!", не спря с критиките лидерът на ГЕРБ. 

Той предупреди, че на 9 юни Европа също ще стане различна. "Виждате, стрелят се премиери, убиват се президенти... Ние не можем да оставим държавата без генериращи мощности, светът е много сложен.. Много е важно дали крайнодесните ще доминират, дали либерали, зелени... Затова всеки депутат ни е важен.

При нестабилност на ново правителство, наесен пак ще отидем на избори, разломът ще е тежък, прогнозира Борисов. Според него, ако трябва да мерят политиците по света – трябва да ги мерят по прихода на глава от населението. "Това е добрата политика", обясни лидерът на ГЕРБ. 

"Благодарен съм за срещата, която имахме по-рано днес със синдикатите и работодателите. ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се явява на избори, трябва да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави", коментира още Борисов. "Не е сложно, можем да се оправим, все още сме на ръба. Да, похарчени са много, грешни пари. Милиарди от плана за възстановяване са изгубени.

И как може тези медии да се изкълчат и да кажат, че това е ново и е добро, и е промяна?! Как това би могло да бъде простено. Абсурд", отсече Борисов.

Той се ядоса, че днес ще се събират в Народното събрание по искане на ПП-ДБ заради пенсиите, които вече бяха увеличени с 11% с решение на Надзора на НОИ. "Няма да ходя в парламента, защото днешното заседание е малоумие", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. 

В представянето на управленската програма на ГЕРБ-СДС участва и екипът, разработил програмата. Представянето се проведе във “Vivacom art hall Oborishte 5” на ул. “Оборище 5” в София. Събитието бе открито от заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев. 

Снимки: Агнес Методиева