Борисов седна на маса с шефовете на "Макдоналдс", "Хепи" и "Доминос"

Лидерът на ГЕРБ даде рамо за 9% ДДС, ресторантьорите благодарят за мерките 60/40

Новини
16:21 - 05 Октомври 2023
3462
Борисов седна на маса с шефовете на "Макдоналдс", "Хепи" и "Доминос"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с шефовете на топ ресторантьорските вериги у нас, като ги е уверил, че е против връщането на ставката ДДС на 20%, за което настояваше финансовият министър Асен Василев. Още след като бе споделена идеята за връщането на високата ставка, експремиерът увери, че ГЕРБ няма да подкрепят подобно решение. 

Потърсиха ме представители на собствениците на големите ресторантьорски вериги, сред които KFC, McDonald’s, Happy, Dominos, Аладин фуудс и други, сподели на фейсбук профила си бившият премиер.
 
"Днес ме потърсиха за среща представители на собствениците на големите ресторантьорски вериги, сред които KFC, McDonald’s, Happy, Dominos, Аладин фуудс и други.

По време на разговора ме запознаха с трудностите пред бранша, който все още се възстановява от Ковид кризата, от евентуално връщане на ДДС от 9 на 20%", това написа преди минути лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в личния си фейсбук профил.

"От името на ГЕРБ потвърдих пред тях, че нашата ПГ няма да подкрепи увеличаване на данъчната ставка в Бюджет 2024 за ресторантьорския бранш. Поддържането на намалено ДДС за ресторантьорските услуги в България е политически избор, който подкрепя икономическия растеж, създаването на нови работни места, туризма и води до намаляване на младежката безработица.

По време на срещата представителите на сектора благодариха за мерките, които третото правителство на ГЕРБ разработи по време на Ковид кризата в помощ на бизнеса като 60/40 и други", уточни Борисов.