Борисов си каза: Съжалявам, че гласувах за Терзиев, щом смята, че се шегувам

Такива оферти за купуване на гласове има в Банкя, не им прави чест, гневен е лидерът на ГЕРБ

Новини
18:33 - 05 Ноември 2023
3692
Борисов си каза: Съжалявам, че гласувах за Терзиев, щом смята, че се шегувам

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов наруши забраната за агитация и разкри за кого е гласувал на днешния балотаж. Той гласува с хартиена бюлетина и призова симпатизантите си да гласуват за техните районни кметове, но изглеждаше видимо мрачен и недоволен.

За Борисов изборите за София са приключили миналата неделя и "сега избираме това, което имаме".

"Съжалявам, че си сложих подписа и гласувах за Васил Терзиев. Той е неблагодарен човек, щом смята, че се шегувам", ядоса се Борисов на журналистическите въпроси за твърденията на Васил Терзиев. Иначе иронично подметна, че и той, като бившия премиер Иван Костов - нямал желание да гласува за определен кандидат за кмет, но го правил. И съжали - че вместо на първи тур на местните избори да се избере демократ в лицето на Антон Хекимян, сега се избирал Васил Терзиев.

"Така са вдигнали и такива оферти има в Банкя за купуване на гласове, не им прави чест на тези с морала. Гледам и машините се чупят в София и Варна. Като се счупи машината, превъртят през тях квитанциите", коментира Борисов. Борисов не искат да му говорят нито за избирателната активност. Тя, според него, е напълно логична след вдигането на юмруците (намек за поведението на президента Румен Радев по време на протестите 2020 г.) и направи така, че партиите да се ненавиждат и да се мразят .

Според него има такава безпринципна работа в коалицията, в която влизат "Продължаваме промяната". Имат си нови ортаци, да си видят с кого играят и да не кажат после, че президентът Румен Радев е лош, посочи Борисов, явно огорчен и ядосан от резултатите на изборите.

Борисов даде да се разбере, че законодателството на ПП/ДБ няма да мине лесно в парламента, след като стана ясно, че утре ще има извънредно заседание на Министерски съвет, на което трябва да се одобрят данъчните закони. Не пожела да отговори за реформа в службите и да коментира поисканата от Денков оставка на шефа на ДАНС.

Оставете моята партия и моите симпатизанти на мен, отсече Борисов и с яд се отстрани от медиите.