Борисов скастри Радев: Да не му напомням къде ходи на пленум

Политика
16:30 - 09 Май 2019
2394
Борисов скастри Радев: Да не му напомням къде ходи на пленум

"Аз винаги съм казвал да се гласува за системните партии. Ако се изкажа за кого да гласувате, ще излезе партийна агитация. Ние стоим зад Манфред Вебер и ЕНП".

Това заяви  пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който е в румънския град Сибиу за участие в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на ЕС.

"Всяка една от партиите ще тръгне да търси мнозинства", каза още Борисов.

"Аз нямам спор с президента. Давам отчет за всяка моя дейност, ако е против да се купят нови автобуси за децата или е против да се дадат пари за болницата в Ямбол, да излезе и да каже. Ако е против, че сме дали пари за някого, да излезе и да каже. Самото му изказване пак взе страна, защо трябва да му напомням и къде ходи на пленум. Случайно са се озовали негови хора в листата на БСП. Прави ни вече на кьорави. И за военното училище, аз се правя на джентълмен, казах, че ние заедно сме се постарали, днес той пак казва, че бил равноотдалечен", коментира премиерът днешните думи на президента Радев, че е равноотдалечен от всички партии.

"Всяко негово изказване е в полза на опозицията", продължи Борисов. "Вчера ми каза колко се радвал за военновъздушното училище в Долна Митрополия. Защо не го направиха, като беше мандатът на БСП. Ние си го направихме. Президентът отива на пленум на БСП и после казва, че е еднакво отдалечен и аз после като малоумен трябва да му отговарям. Не е. Аз виждам, че не е еднаквоотдалечен", отсече премиерът.

Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев. Защо трябва да се правим на лицемери?, попита Борисов. И завърши: "Ние ще можем след 26 да се заяждаме, да видим какви са ползите".