Радев се нахвърли на Борисов

Политика
10:07 - 09 Май 2019
2520
Радев се нахвърли на Борисов

Президентът Румен Радев се нахвърли индиректно срещу премиера Бойко Борисов заради предизборната агитация за евровота. Вчера БСП сезираха ЦИК и СЕМ за това, че министър-председателят използвал обществените медии за водене на предизборна кампания чрез агитация за ГЕРБ при откриването на нови инфраструктурни обекти. Днес Радев обяви: "Аз съм равноотдалечен от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет". 

Държавният глава коментира думите на премиера Борисов, който в телевизионно интервю заяви, че очаква президентът да е равно отдалечен от всички партии. „Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока. Както виждате обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни... цитираният Иво Христов първо напусна президентството и тогава започна да води предизборна кампания, така че нека се поучат и другите“, коментира Радев след церемонията по повод Деня на Европа.

И отсече, че президентството не било феодална институция и всеки бил свободен да взима своите решения. "Направете си една справка колко съветници и секретари на предишни президенти още по време на мандатите на тези президенти какви постове после са заемали. Така че това е нещо нормално. И г-жа Йончева напусна Президентството в желанието си да се кандидатира за народен представител. Моите условия са ясни - напуска се и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска", каза още държавният глава. 

Снимка: Агнес Методиева