Борисов смъмри Тагарев заради падналия дрон

Нинова се е фиксирала върху мен, смята лидерът на ГЕРБ

Политика
15:25 - 18 Септември 2023
5409
Борисов смъмри Тагарев заради падналия дрон

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова военния министър Тодор Тагарев да бъде по-подготвен, когато излиза и коментира важни теми като падналия дрон. Бившият премиер смята, че случаят с дрона с боеприпас напомня на този с кораба „Вера Су”.

„Мисля, че Тагарев, когато излиза пред медии, при такъв случай, трябва да е напълно подготвен. Това е чувствителна тема и не бива да се спекулира", заяви Борисов.

Според него не е нужно министърът на отбраната да подава оставка. „Той се ползва с моите уважения, но в такива случаи трябва да се работи и говори отговорно", поясни лидерът на ГЕРБ. Той добави, че партията подкрепя кабинета, но няма да мълчи, когато министрите правят грешки.

По-рано днес Тодор Тагарев коментира, че "може да се предположи, че дронът край Тюленово е свързан с войната, която Русия започна срещу Украйна".

По повод обвиненията на соцлидерката Корнелия Нинова, че Бойко Борисов стои зад протестите на земеделците, председателят на ГЕРБ заяви, че Нинова се фиксира върху него.

„Искам да сваля правителство, което аз подкрепям ли? И като го свалим, ще я поканим нея ли? Очаквам по-адекватни действия от страна на правителството. Квалификации и обиди в такива случаи никога не са продуктивни. Затова предлагам на масата на преговорите техните искания. Има справедливи неща, има и такива, които не може да станат", каза Бойко Борисов.