Борисов в Брестовица: До месец правят три кладенеца (ВИДЕО)

Актуални новини
11:57 - 27 Февруари 2021
3221
Борисов в Брестовица: До месец правят три кладенеца (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов и тази събота пое на обиколка из страната. Този път той пристигна в пловдивското село Брестовица, където ще бъдат изградени три кладенеца, които ще се използват за питейна вода.

Заедно с Борисов е зам.-регионалният министър Николай Нанков, както и областният управител Дани Каназирева.

Наред с това ще бъде сменена и ВиК мрежата, за което е осигурен държавен ресурс, каза на свой ред Нанков.

29 март е крайният срок за изграждането на трите кладенеца, заедно с тампонирането. Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов обясни, че дебитът на единият от кладенците ще е 18 литра в секунда.

От думите на Каназирева пък стана ясно, че предната вечер е била на среща с местните хора. Уверила ги е, че тръбите ще бъдат така сменени, че да не разкопават или увредят лозевите им насъждения.

"Тук да унищожиш лозята - трябва да ни бият с камъни", пошегува се на свой ред Борисов.

По-късно Борисов написа във Фейсбук, че тези три сондажни кладенци са дублиращи. По думите му тези нови източници на питейна вода са временното решение, което ще осигури максимално бързо достъп на хората до качествена питейна вода. "Старите кладенци ще се тампонират и изолират, за да не се допусне замърсяване на чистата вода. Паралелно с това ще се изгради нов довеждащ водопровод от 8 км, както и ще се подмени цялата вътрешна водопроводна мрежа в селото. Строителите ме увериха, че ще работят с максимално високо темпо, за да може до 1 месец всички дейности да са завършени и хората в селото да са спокойни", написа той.