Борисов : Влакът пести енергия, захващаме се с жп структурата

Правителството инвестира в железниците, облекчава трафика по магистралите

Новини
13:48 - 11 Юни 2019
1441
Борисов: Влакът пести енергия, захващаме се с жп структурата

„Правителството продължава приоритетно с инвестиционната програма в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести енергия, представлява 100 процента екологично чист транспорт и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешната си обиколка по жп линиите и гарите в страната. 

Министър-председателят обеща 400 км железопътна инфраструктура да бъде модернизирана. Борисов, заедно с транспортния министър Росен Желязков, Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев инспектираха няколко жп отсечки и гари. „Важно е хората да видят свършеното. Ние работим здраво“, увери Борисов.

Премиерът изтъкна, че с инвестициите в националната жп инфраструктура ще се облекчи огромния трафик по магистралите. И даде пример в подкрепа на твърдението си - по магистрала „Тракия“ - на националния празник трафикът е бил 53 000 автомобила, а в последния от почивните дни около 24 май – 57 000 автомобила“.

При гара Белозем министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре-Оризово. Тя е част от проекта „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, фаза2“. В този участък са напълно подновени 28 км. жп линия. Изградени са шумозащитни и предпазни стени в гара Маноле и Белозем и едно пешеходно пресичане с осигурен достъп за лица с намалена подвижност. Контактната мрежа е изцяло нова.