Борисов за ПП-ДБ: Онези двамата на наш гръб се правят на интересни

Лидерът на ГЕРБ каза, че е много нагло Промяната и Демократична България да си приписват общите закони за свои и предупреди, че може да предизвикат нови избори

Новини
12:33 - 14 Октомври 2023
7977
Борисов за ПП-ДБ: Онези двамата на наш гръб се правят на интересни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи предупреждения към "Продължаваме промяната - Демократична България", че може да предизвикат нови предсрочни избори, съобщава БНР. Повод за това Борисов намери във вчерашните изказвания на лидерите на ПП-ДБ, след като вотът на недоверие беше отхвърлен. На предизборна среща в Шумен лидерът на ГЕРБ упрекна колегите си, че са си приписали заслуги и по този начин са омаловажили ролята на ГЕРБ-СДС за поддържане на управлението и за приетите до момента законодателни промени.

"И логично е да се каже Ние заедно направихме тези промени. Но да кажеш "Ние ги направихме", а онези двамата искат на наш гръб да се правят на интересни.

Просто е нагло. И просто не е вярно. И просто, ако не се коригирате, предстои нов вот," заяви Борисов по повод обявеното от БСП намерение да бъдат събирани подписи за нов вот на недовелие на правителстото. Този път по темата "национална сигурност и отбрана".