Борисов за Радев: Каква му е позицията за Навални? Да каже, няма да му се карат много от Москва

Премиерът разкри, че България си сътрудничела максимално със службите на Острова за отравянето на Гебрев

Политика
09:34 - 24 Януари 2021
2513
Борисов за Радев: Каква му е позицията за Навални? Да каже, няма да му се карат много от Москва

Премиерът Бойко Борисов не остана длъжен на президента Румен Радев, който вчера го обвини, че не се интересувал от отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. "Защо няма позиция по задържането на Алексей Навални", попита Борисов. И обвини държавния глава, че не е изразил никакво мнение и по повод шестима изгонени руски дипломати досега.

"Когато говори за Гебрев... Ние работим много със службите на Великобритания... Нищо не сме казали, но който е трябвало, е бил обявен за персона нон грата. Всичко е свършено и там. С нищо не съм засегнал Радев, за да ми отговаря така остро. Да каже и той позицията си за Навални, няма да му се карат толкова, не е страшно". Така премиерът се обърна задочно към президента и заяви твърдата позиция на правителството, че руският опозиционер трябва да бъде незабавно освободен, като в същото време категорично отхвърли обвиненията, че не се е загрижил за отровения бизнесмен. 

Вчера Радев обяви, че Борисов се правел на радетел за демокрация. "Защото вече приключи с тази в България, затова "освобождава" други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов", писа президентът в изрична позиция. 

Снимка: Агнес Методиева