Борисов за Слави Трифонов: Човешката глупост е безгранична

Топ
08:33 - 08 Октомври 2019 (обновена)
26326
Борисов за Слави Трифонов: Човешката глупост е безгранична

Човешката глупост е безгранична. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред Би Ти Ви създаването на партията "Няма такава държава" на бившия телевизионер Слави Трифонов.

От думите на Борисов стана ясно, че и той не харесва името на политическия проект. Но добави, че досега ситуацията на Трифонов никак не е била честна - нито спрямо феновете му, нито спрямо политиците. "Човекът дава от своя пиедестал оценки на държавата, както си поиска. Е, няма такава държава", коментира министър-председателят. 

Иначе Борисов го намирал за умен мъж, който виждал откъде идва крахът на политиците. Но намекна, че успехът на новата партия няма как да е сигурен, докато не се видят хората на Трифонов по места - кандидати за общинари, за депутати, за областни шефове. "Защото когато започнеш да показваш хората, с които искаш да управляваш, когато разберем кои са в структурите, изведнъж ореолът ще изчезне", добави Борисов. 

По повод предстоящите местни избори премиерът каза, че не е взел на "ръчна" ГЕРБ, за разлика от европейския вот. "Тогава Апартаментгейт ни срина", каза Борисов. 

Попитан дали бившият му заместник Цветан Цветанов му липсва, премиерът отсече: "След последните 2 интервюта, които даде, вече не". 

"Не очаквах толкова бързо да излезе и да говори срещу колегите си. Щадя си нервите, но Цвета Караянчева бе възмутена от казаното от него за смесените райони". 

"Мая Манолова идваше много често при мен. Чувахме се много често. Но когато каза, че държавата я репресирала... Бъдете малко праведни поне", разкри Борисов. И добави, че БСП били като кукувици, все търсели къде да снесат яйце.