Борна Чорич победи за 36 минути Григор Димитров в Задар

Тази вечер Гришо ще излезе на корта срещу сърбина Педжа Кръстин

Тенис
18:34 - 20 Юни 2020
1864
Борна Чорич победи за 36 минути Григор Димитров в Задар

Хърватинът Борна Чорич победи за 36 минути първата ни ракета Григор Димитров на турнира „Адриа Тур”, който се провежда в хърватския град Задар. Световният №33 игра силно в родината си и победи с 2:0 сета.

Българинът отстъпи в два сета на Борна Чорич - 1:4, 1:4. Бившият №3 спечели първия си сервис гейм, но след това се разколеба и позволи на представителя на домакините да вземе следващите четири гейма, а с това и успеха в първия сет.

Чорич показа разнообразие от удари, докато Гришо допускаше грешки.

Във втората част хърватинът реализира важен пробив в четвъртия гейм и поведе с 3:1, а след това веднага затвори и мача в своя полза.

23-годишният Чорич и 29-годишният Димитров никога не са се срещали в официален мач под егидата на ATP, посочва Би Ти Ви.

В 20 ч. тази вечер Гришо отново ще излезе на корта в двубой срещу сърбина Педжа Кръстин. Междувременно 33-ият в света хърватин ще спори с Новак Джокович.

Надпреварата в Задар е втората спирка за тенисистите от благотворителната надпревара "Адриа Тур", организирана от Джокович. Миналата седмица началото бе дадено в сръбската столица Белград.