Борусия Дортмунд би шута на треньора си

Спорт
17:55 - 20 Май 2022
1801
Борусия Дортмунд би шута на треньора си

Борусия Дортмунд официално обяви раздялата си със старши треньора Марко Розе, който няма повече да бъде начело на отбора.

„След интензивен анализ на сезона в четвъртък вечер, включващ Розе, Ватцке, Цорк, Кел и Замер, клубът реши да продължи напред, като пожелава на Марко Розе успех в следващите му начинания", се казва в изявлението на Борусия Дортмунд.

„Денят не беше лесен за всички нас, тъй като изпитваме уважение един към друг и продължаваме да го правим. След сезон, който беше незадоволителен по различни причини, бяхме принудени да заключен, че не постигнахме възможно най-добрите резултати“, каза Ханс-Йоахим Вацке.

„Въпреки трудния сезон с много несигурности, бях убеден в нашия път. По време на нашата дискусия останох с впечатлението, че вече няма стопроцентово убеждение сред всички отговорни. Затова в крайна сметка решихме заедно да прекратим сътрудничеството“, каза Марко Розе.

Помощник треньорите на Розе – Александър Циклер и Рене Марич, както и кондиционният наставник Патрик Айбенбергер също няма да работят за Борусия Дортмунд занапред. От клуба им благодариха за работата и ангажираността им през сезон 2021/22.

От Борусия Дортмунд обявиха, че ще проведат разговори за състава на бъдещия треньорски щаб в следващите дни.