Боряна Димитрова: Листите на Слави предричат разпад

Павителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи, смята социологът

Политика
10:23 - 27 Февруари 2021
10206
Боряна Димитрова: Листите на Слави предричат разпад

Очакваме 5-6 партии в парламента, като е възможно влизането на още една-две формации. Очакваме шарен и фрагментиран парламент, който поставя всички въпросителни. Но България няма да е пред кардинална политическа промяна на тези избори, както беше с НДСВ и с ГЕРБ.

Това прогнозира в предаването "Денят започва" с Георги Любенов социологът Боряна Димитрова.

По думите й правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи. Боряна Димитрова определи като близък до невъзможното и екзотичен сценария БСП да спечели изборите.

"Има разпиляване в протестния вот между "Демократична България", "Има такъв народ" и Мая Манолова с Отровното трио. "Демократична България" има основно ядро, докато при другите две няма такова. Ще видим битката на ядрата или на перифериите.

Партията на Слави Трифонов прави това, което той е правил години наред.  Представените листи са идеологически микс, има противоречия, това е потенциална заявка за възможност за разпадане", коментира Боряна Димитрова.

Според нея, ако ГЕРБ сформира мнозинство от народни представители в новия парламент, много трудно ще бъде на втори, трети, четвърти участник на изборите да направи коалиция.

"Коалиция на БСП и ДПС би била доста нестабилна заради мощна опозиция в лицето на ГЕРБ и "Демократична България".

Мисля, че не е възможно да има нова дата за изборите заради пандемията от COVID-19", каза още Боряна Димитрова.