Ботев Пд представи Трибуле

Спорт
17:05 - 08 Август 2024
576
Ботев Пд представи Трибуле

25-годишният нападател Вини Трибуле е най-новото попълнение на Ботев Пловдив, обявиха „жълто-черните“. В четвъртък (8 август) камерунецът с френско гражданство подписа своя договор с „канарчетата“.

До края на сезон 23/24 той игра в Берое преди контрактът му да изтече. Това беше и най-резултатната кампания в кариерата на нападателя с 8 гола и 2 асистенции в 33 мача.

Той бе част от старозагорци от края на 2022 година. За този период Трибуле записа общо 48 двубоя, в които реализира 12 попадения и се отчете с три асистенции. Футболният му път започва във френския Нанси, с който дебютира в професионалния футбол. Трибуле има и период в белгийския Роял Екселсиор Виртон.

„С удоволствие обявяваме привличането на Вини Трибуле в Ботев. Вини носи изключително ценен опит и познава лигата. Той демонстрира страхотни качества и огромен потенциал. Разнообразието от позиции, на които той може да действа в нападение, ще е от голяма полза за настоящия ни състав. Пожелаваме му късмет и нямаме търпение да видим неговия принос за отбора. Добре дошъл, Вини!“ сподели спортният директор на Ботев Пд Артур Платек.

„Всички в Ботев приветстват Вини Трибуле с добре дошъл и му пожелават успехи с „жълто-черната“ фланелка“, написаха от клуба.