Ботев прекърши Левски с 2:1, масов бой на трибуните

Спорт
23:15 - 26 Септември 2020
5275
Ботев прекърши Левски с 2:1, масов бой на трибуните

Ботев (Пловдив) спечели с 2:1 дербито с „Левски“ в интригуващ мач от 7-и кръг на Първа лига, игран на стадиона в Коматево. И трите гола в мача паднаха до 30-а минута. Домакините шокираха столичани с два бързи гола на нападателят си Атанас Илиев.

Той откри резултата в 15-а минута, след като Тодор Неделев подаде към Мите Цикарски в средата, а македонецът продължи със скрит пас зад гърба на защитата към Атанас Илиев, който с премерен удар в долния ляв ъгъл реализира - 1:0.

Ботев спечели дербито на 7-и кръг срещу Левски с 2:1 в зрелищен и нервен мач. Снимки: Спортал.

Пет по-късно Ботев удвои преднината си, след като Атанас Илиев бе оставен непокрит и с плътен изстрел направи 2:0. В 27-а минута Борислав Цонев от дузпа направи 2:1 и върна интригата в мача. Въпреки многото положения и пред двете врати резултатът остана непроменен.

След мача треньора на Левски Георги Тодоров изрази претенции за явна неотсъдена дузпа в полза на неговия тим.  

Мачът ще се запомни и с масовия бой, който си спретнаха феновете на Левски на трибуните. В първите минути на двубоя десетки хулигани от враждуващите структури „София Запад“ и „Ултрас Левски“ се нахвърлиха едни срещу други. Последва свирепо меле с размяна на шутове и юмруци и замеряне с откъртени седалки. Намеси се полиция, която с мъка разтърва вилнеещите хулигани.