Божидар Божанов: Кабинетът падна, защото засегна интереси за милиарди

Министърът на електронното управление в оставка смята, че страната отива към избори

Политика
18:10 - 24 Юни 2022
5632
Божидар Божанов: Кабинетът падна, защото засегна интереси за милиарди

“Причини за падането на кабинета можем да намерим много. Видимите са, че бяха засегнати интереси за милиарди по редица канали. 

Според мен причината не е Македония, макар че някои искаха да изглежда така. Дори министър Генчовска каза, че това предложение, което днес бе гласувано, е добро. Явно причините са други. Дали “Капитан Андреево”, дали парите за пътища, милиардите се трупат, каза министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов в предаването “Лице в лице” по БТВ.

“Нямаше индикации, понякога е имало спорове, но голямо напрежение по време на тези министерски съвети не е имало. Дали ще има нов кабинет в рамките на това правителство зависи най-вече от “Продължаваме промяната”, тъй като те трябва да намерят нова формула.

Дали е възможно или не, в момента не мога да прогнозирам. Изглежда малко вероятно, изборите са на вратата. Ние сме готови за избори, но това не е добре за държавата”.

“Имам много работа да довършвам, така че бих продължил работата си. Но един експерт не работи в изолация, а на базата на подкрепата в Народното събрание”, добави Божанов.