Божигол: Тялото ми е уморено

Уча за треньор, признава бившият национал

Спорт
11:33 - 03 Ноември 2023
2272
Божигол: Тялото ми е уморено

"Очаквам напрегнат мач между Фиорентина и Ювентус, двата отбора се справят добре. Юве са намерили приемственост, а Фиорентина ми харесва заради начина, по който играе. В крайна сметка това е почти дерби, надявам се да бъде изпълнено с голове и без напрежение между феновете. Дано най-добрият отбор да победи", сподели Валери Божинов преди един от възловите двубои този кръг в Серия А.

Той е играл и за двата тима, затова беше потърсен за мнение от италианския "Ла стампа".

"Липсва ми теренът, но тялото ми е уморено. Футболът за повече от 20 години се промени, темпото се повиши твърде много и има нужда от ново поколение. Сега уча, много, за треньор и имам възможност да тренирам на терена на Левски ".

"Виждаше се, че Душан има нещо специално, имаше страхотна физика и беше технически над средното ниво. Но преди всичко имаше глад. Да преминеш в Ювентус и да се докажеш веднага не е лесно, но съм сигурен, че ако остане, ще покаже пълната си стойност. Юве може да се цели в Скудетото, макар че ще бъде трудно".

'Не е лесно да преминеш в Юве и веднага да докажеш това, което можеше да направиш може би във Фиорентина, но съм сигурен, че Душан ще покаже цялата си стойност, като остане в Юве. Той има физика, скорост, техника. Знае как да играе за отбора и може да вкарва голове. Освен това той все още е много млад, нека не забравяме това. Да, не се съмнявам, че той е правилният централен нападател за Юве", сподели още Божинов.