Брад Пит превзе Формула 1 (СНИМКИ)

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън е съпродуцент на новия филм с холивудската звезда

Легенди
16:07 - 20 Юни 2024
2725
Брад Пит превзе Формула 1 (СНИМКИ)

Брад Пит ще изиграе пилот ветеран от Формула 1 в мащабна продукция на Apple, която ще бъде пусната на световния пазар на 25 юни догодина. Премиерата в Северна Америка ще се състои два дни по-късно, предаде Ройтерс.

Филмът, в който Пит е и продуцент заедно с Джери Брукхаймър, все още няма име, макар че по-рано бе споменаван с работното заглавие "Апогей". Режисьор е Джоузеф Косински, чийто "Топ Гън: Маверик" спечели 1,49 милиарда щатски долара в световен мащаб. 

Лентата се снима със съдействието на отбори и пилоти.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е съпродуцент.

Снимките започнаха миналата година и продължиха по време на избрани уикенди от Гран При (Grand Prix) този сезон.

Екипът на продукцията разполага с гараж и питстоп за измисления 11-и състезателен отбор на Формула 1.  

Според сюжета Брад Пит, който в реалния живот е на 60 години, е в ролята на бивш пилот, който се завръща на пистата заедно с Дамсън Идрис, който играе неговия съотборник-новобранец в надпреварата. Сред останалите актьори са носителят на "Оскар" Хавиер Бардем и номинираната за "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля Кери Кондън.

Продукцията на филма ще приключи по време на завършващото сезона Гран При на Абу Даби през декември, съобщиха от Формула 1.

Оттам се надява филмът да затвърди привлекателността на състезанието, след като документалният сериал на "Нетфликс" Drive to Survive повиши популярността на Формула 1 в световен мащаб и особено на ключовия пазар в САЩ.

"Вече видяхме страхотната работа и въздействието на шоуто на "Нетфликс" и мисля, че това ще го изведе на нови висоти“, каза миналата година Хамилтън, който ще се присъедини към отбора на "Ферари" в края на сезона. Разпространител на филма в кината по света ще бъде "Уорнър брос".