Брандираха "Олд Трафорд" с лика на сър Боби Чарлтън

Тази вечер Манчестър Юнайтед приема ФК Копенхаген в Шампионската лига

Спорт
12:45 - 24 Октомври 2023
2787
Брандираха "Олд Трафорд" с лика на сър Боби Чарлтън

Часове преди домакинството на Манчестър Юнайтед на ФК Копенхаген в Шампионската лига ръководството на клуба отдаде почит на легендата сър Боби Чарлтън.

Бившият английски национал, спечелил световната титла с Англия през 1966 година, почина в събота, а тогава "червените дяволи" спечелиха визитата си във Висшата лига на опашкаря Шефилд Юнайтед с 2:1.

От външната страна на централната трибуна на "Олд Трафорд" беше изписано "Сър Боби Чарлтън - 1937 - 2023", а в единия й край беше опънат и плакат с лика на един от най-обичаните футболисти на Ман Юнайтед.

Пред клубния стадион, където е и паметникът на "Тройката на Юнайтед", много фенове в последните дни се стекоха, за да преклонят глава и да поставят цвета и шал на любимия си отбор, на който Чарлтън отдаде целия си съзнателен живот.

Тази вечер от 22:00 часа българско време рекордьорите но титли в Англия приемат датския ФК Копенхаген и се нуждаят от задължителна победа, ако искат да съхранят шансове да продължат във фазата на елиминациите. "Червените" дяволи се намират на последното четвърто място и все още без спечелена точка.