Братчето на бебето, убито от Местан: Защо не починах аз? (ВИДЕО)

Крими
13:52 - 16 Април 2020
4029
Братчето на бебето, убито от Местан: Защо не починах аз? (ВИДЕО)

„Бях най-щастливата майка…”. След тези думи 29-годишната Емине Тефик избухва в плач. Това е майката на 6-месечната Еджрин, която загина при тежката автомобилна катастрофа край Загорско.

„Защо не починах аз? Аз съм на 10 години и видях много, а сестричката ми бе само на 6 месеца и нищо не видя от живота”. Тези страховити думи пък произнася братчето на Еджрин.

Една година измина от катастрофата, отнела живота на бебето край Загорско. Инцидентът край село Загорско, при който се блъснаха автомобилите на Лютви Местан и семейство Ахмед, припомни rodopi24.blogspot.com.

Една година по-късно все още не са готови резултатите от новоназначената комплексна автотехническа експертиза по случая. Тежката катастрофа със загинало дете стана на 14 април м.г. Срокът на разследването за пореден път бе удължен с два месеца.

Произшествието стана на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини.

Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле баварецът излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.

В продължение на месеци Местан бе единствен обвинен за инцидента, като твърдението е, че не е спрял на знак „Стоп“. От прокуратурата обаче ще изправят пред съда и бащата на загиналото дете, който е бил зад волана на другия автомобил.

Обвинението срещу Юсеин Ахмед е за съпричиняване на смъртта на детето. Спрямо него бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. След обжалването, съдът намали гаранцията на 1000 лева.

Лютви Местан май ще излезе невинен за кървавото меле...

Адвокатът на потърпевшото семейство посочи, че фамилията на загиналото детенце иска час по-скоро делото да влезе в съда…